Met trots presenteer ik u een greep uit de vele projecten waaraan ik met veel passie en liefde heb gewerkt. Van mijn klanten krijg ik de feedback dat zij uiterst tevreden zijn met het resultaat en genieten van een tuin die volgens hun wensen is gerealiseerd.

  Stadstuin Heeze

  Perceel: ca 1.000m²

  Opdracht:
  De opdracht van deze bewoners kregen wij via de buren voor wie wij een plan met een klassieke tuin hebben ontwikkeld. Deze bewoners willen daarentegen zowel een moderne als een landschappelijke bloementuin met een zwemvijver. Zij willen een overkapping achter de woning, een hoofdterras en een terras in de ochtendzon. De garage wordt niet voor de auto gebruikt.
  De grote stadstuin tuin is geheel verwilderd met haagstruweel van 3m breed en coniferen van 25m hoog in het achterste deel van het perceel.

  Toelichting:
  Terwijl de coniferen volledig privacy geven t.o.v. de achterburen, hebben wij toch geadviseerd deze te rooien omdat deze ongeveer een kwart van de tuin in beslag namen en er in de omgeving niets kon groeien.
  Wij hebben de totale stadstuin in tweeën verdeeld. De eerste tuin direct achter de woning hebben we modern vormgegeven en ingericht. Anders dan achter de gevel van de woning hebben we de overkapping in de tuin geplaatst met zicht op de twee tuinen. In het paviljoen is een openhaard opgenomen die vanuit twee kanten te gebruiken is: de eethoek en het loungegedeelte.
  Vóór de garage is een met groen aangekleed terras in de ochtendzon gecreëerd.
  Via een “catwalk” is er een overgang van de moderne stadstuin naar de landschappelijke bloementuin. Dit tuingedeelte is ingericht met borders op kleur. Centraal in deze tuin ligt een spiegel-zwemvijver in yin yang vorm met aangrenzend een geelwitte border. Over de vijver ligt een vlonder met luxe ligbedden.